Голямото детско предизвикателство:

                                                                                    Скъпи родители,

                                  Започна участието на Вашето дете  във вълнуващата здравословна инициатива, която цели да се повиши физическата         активност на децата Ви.  Global Children’s Challenge/Глобално детско предизвикателство/ е програма, в която 120 000 ученици от цял свят приемат предизвикателството да бъдат активни и здрави.

Учениците имат достъп до уебсайта на инициативата, което ще ви даде възможност да проследите приключението на класа заедно с нас.Инициативата стартира на 15 септември и е спонсорирана от  Global Corporate Challenge® (GCC)/Световна организация по предизвикателствата/.         За повече информация посетете www.gccjunior.org или се свържете директно с мен.

                                                                                         С уважение: г-жа Елиана Амудова

                                                                                                    /начален учител на 1’’а’’ клас/

               16.09.2011г. -начало на "пътешествието" от Палм Айлънд в Австралия с аборигенско име "Bwgcolman" .Палм Айлънд е дом на една общност от около 2000 души.Той е на 65km от австралийския континент и е част от Големия бариерен риф.

 

17.09.2011г.  -Плаващото село в Камбоджа.Къщите са във водата, но с кокили са забити в дъното на езерото. Тук хората се прехранват с лов на риба.

 

 

 20.o9: 11. ВЕЛИКАТА КИТАЙСКА СТЕНА      

Великата китайска стена е отбранително съоръжение в Северен Китай. Основният материал за изграждането на стената е пръст, камъни, дърво и керемиди. Основната и част са високи стени, издигнати върху планински била. По нея има хиляди застави, наблюдателници, площадки за даване на знаци с огън и дим. Тя има зъбци на всеки 2 м., което улеснява стрелбата по нападателите. На равно разстояние се издигат наблюдателниците и площадките. Те от своя страна играят голяма роля в опазването на столицата. При приближаваща опасност, войниците започват да си препредават знаци с дим, които могат за много бързо време да достигнат до столицата и да започнат да се изпраща помощата
Тя е над 6000 км (3700 мили) и ако се разхождите по цялата стена, ще направите наброй близо девет и половина милиона стъпки.